Repsol Gidak zazpi Eguzkitxo emanaldi izan ditu dagoeneko, 3.000 establezimendu baino gehiagorekin, Espainiako geografia osotik banaturik. Zerrenda berri honekin, “Galtzeko Eguzkitxoak” izenekoa, mendiko otorduak egiten dituzten jatetxeei eta eskualdeko gozoki tipikoa erosteko labeei edo itsas tabernei balioa ematen zaie. Eguzkitxo berri hauek lurraldea hobeto ezagutzen laguntzen duten leku atsegin eta eskuragarrien zerrenda erakusten dute. Azken batean, sukaldeek betiko errezetak jarraitzen dituzten zonaldeak, garrantzi handirik eman gabe, jankideen arteko elkarrizketek erritmo lasaiagoa daramate, eta bazkaldu aurreko edo ondorengo ibilaldiek esperientzia hobetu besterik ezin dute egin.
Euskadiko 22 Eguzkitxo berrietatik 10 Gipuzkoan daude – -“Pipas Jatetxea” (Lazkao), “Aittola-Zar” (Azkoitia), “Eceiza Gozotegia” (Tolosa), “Iturriondo” (Asteasu), “Ontziola” (Pasaia), “Maruka Gastro” (Getaria), “Bordatxo” (Deba), “Hernialdeko Ostatua” (Hernialde), “Alkizako herri Ostatua” (Alkiza) eta “Atari” (Zumaia) -, 6 Bizkaian, -“Casa de Marinos” (Plentzia), “Andraka” (Lemoiz), “Aurregoiti” (Loiu), “El Pastor del Gorbea” (Berriz), “Etxoste” (Atxondo) eta “Atarrabi” (Sondika)- eta beste 6 Araban, -“Valderejo Etxea” (Gaubea), “Atabaka” (Zuia), “Ariño” (Bastida), “Araia Sagardotegia” (Asparrena), “Obenkun” (Harana) eta “Ruperto” (Amurrio)-.